Planinarski izazov - siječanj 2021

Planinarski izazov - siječanj 2021

Dragi članovi,

nesretne okolnosti pandemije ne dopuštaju i dalje neko dugoročnije, čak ni sredoročnije planiranje pa tek kad se prilike poprave krećemo odmah s konkretnim (vrlo izvjesno tromjesečnim) planom izleta.

Dotad nastavljamo s praksom MJESEČNIH PLANINARSKIH IZAZOVA koji su naišli na dobar odaziv među članstvom, a što nas posebno raduje. Dakle, ponavljamo: ideja je vrlo jednostavna - svakog kraja mjeseca nudimo vam četiri vrha: dva u našoj bližoj okolici, dva u regiji. U svakom području jedan će vrh biti za one koji traže nešto zahtjevnije, dok je drugi jednostavniji. Po jedan vrh iz svake skupine bit će dovoljan za uspješno ostvarenje mjesečnog izazova. Svoja iskustva, naravno s pokojom slikom možete nam slati na email adresu pdopatija1950@gmail.com ili u pretinac naše Facebook stranice (https://www.facebook.com/pdopatija).

U siječnju smo ipak dodali i Vojak kao posebnu kategoriju - vidjet ćete zašto!

Dodatne opise puteva na vrhove mjesečnog izazova, kao i vaša iskustva i izbor slika objavljujemo na našoj službenoj Facebook web stranici, pri čemu možemo i diskutirati, komentirati i na neki način virtualno se "podružiti" oko zajedničkih planinarskih ciljeva.

Kada već ne možemo u velikim grupama planinariti, ovo je mogućnost da bilo kad kroz mjesec dana budemo na neki način okupljeni oko zajedničkih vrhova na planinarski način i s planinarskom motivacijom, prije svega: zajedništvom u planini čak i kad smo fizički razdvojeni.

U nastavku slijedi izazov za siječanj 2021.

SIJEČANJSKI PLANINARSKI IZAZOV

Posebno napominjemo da nas najviše žalosti nemogućnost tradicionalnog održavanja Mladog leta na Vojaku pa Vojak nosi posebnu težinu i simbol je onoga što ne možemo zajednički na početku godine, da možda kroz ovaj mjesec ostvarimo na ovakav jedan poseban način te zato predstavlja zaseban izazov i nije zamjenjiv nijednim drugim vrhom.

·         Vojak /1401m/  - najviši vrh Učke i Istarskog poluotoka, kontrolna točka Hrvatske planinarske obilaznice (HPO), Istarskog planinarskog puta (IPP), Opatijske planinarske obilaznice (OPO), Riječke obilaznice…

Posjetiti jedan od sljedećih vrhova Opatijske planinarske  obilaznice (http://www.pdopatija.hr/detalji/o-obilaznici/o-obilaznici/21):

·  Lakše: Majkovac /853m/

·  Teže:Orlove stijene /1072m/

Posjetiti jedan od vrhova Hrvatske planinarske obilaznice (https://www.hps.hr/info/hrvatska-planinarska-obilaznica/):

·  Lakše: Kamenjak /837m/

·  Teže: Bjelolasica /1534m/

Od srca vam želimo uspješan obilazak svih izazova koje odaberete za ovaj mjesec i sve najbolje u novoj 2021. godini!


Vremenska prognoza

Više » Kontakt

Planinarsko društvo „Opatija“
Maršala Tita 42, p.p. 31
51410 Opatija

Uredovno vrijeme Društva:
srijedom 19:00–20:00,

E-mail: pdopatija1950@gmail.com

pd.opatija@hps.hr