Poziv na upis u opću planinarsku školu

Poziv na upis u opću planinarsku školu

Počinju upisi u opću planinarsku školu Planinarskog društva „Opatija“

 

Planinarsko društvo “Opatija” otvara upise u opću planinarsku školu, koja predstavlja temeljni oblik školovanja i obuke u Hrvatskom planinarskom savezu. Riječ je o programu koji omogućuje stjecanje osnovnih znanja i vještina iz područja planinarstva te pruža osnovu za siguran i svrsishodan boravak u planinama te djelovanje unutar planinarske udruge. Voditelj je škole Zoran Popovski, vodič instruktor.

Obrađivat će se sljedeće nastavne teme: povijest planinarstva; planinarska organizacija; poznavanje planina; zaštita prirode; meteorologija; planinarska oprema; pripreme za odlazak u planinu; boravak u planinama; kretanje u planinama; opasnosti u planinama; prva pomoć; osnove spašavanja i HGSS; korištenje tehničke opreme; orijentacija; osnove penjanja i speleologije.

Uvodni sastanak održat će se 17. ožujka 2021. u 18:00 sati (Vila Antonio, Vladimira Nazora 2, Opatija), kada i službeno započinje program škole. Planirano trajanje škole je 2 mjeseca, predavanja će se održavati srijedom poslijepodne, a izleti vikendom, najčešće nedjeljom. Broj je polaznika ograničen. Prijave se primaju na službenu e-adresu Planinarskog društva “Opatija” (pdopatija1950@gmail.com), zaključno s danom uvodnog predavanja ili do popunjavanja broja polaznika. Školarina iznosi 300 kn. Više informacija dostupno je na službenoj web-stranici Društva: www.pdopatija.hr.

 

POPUNJENO

Kvota za upis u opću planinarsku školu PD Opatija već je popunjena! Hvala vam na velikom interesu.Sve naknadno pristigle prijave stavljamo na listu čekanja te ćemo vas obavijestiti ukoliko netko odustane.

 


Vremenska prognoza

Više » Kontakt

Planinarsko društvo „Opatija“
Maršala Tita 42, p.p. 31
51410 Opatija

Uredovno vrijeme Društva:
srijedom 19:00–20:00,

E-mail: pdopatija1950@gmail.com

pd.opatija@hps.hr