Poziv na upis u opću planinarsku školu PD

Poziv na upis u opću planinarsku školu PD

Dragi članovi,
sa zadovoljstvom javljamo da počinju upisi u opću planinarsku školu!


Planinarsko društvo "Opatija" otvara upise u opću planinarsku školu koja predstavlja temeljni oblik školovanja i obuke u Hrvatskom planinarskom savezu. Riječ je o programu koji omogućuje stjecanje osnovnih znanja i vještina iz područja planinarstva, te pruža osnovu za siguran i svrsishodan boravak u planinama, te djelovanje unutar planinarske udruge.


Voditelj škole je planinarski vodič Luka Skorić.


Obrađivati će se sljedeće nastavne teme: povijest planinarstva, planinarska organizacija, poznavanje planina, zaštita prirode, meteorologija, planinarska oprema, pripreme za odlazak u planinu, boravak u planinama, kretanje u planinama, opasnosti u planinama, prva pomoć, osnove spašavanja i HGSS, korištenje tehničke opreme, orijentacija, osnove penjanja i speleologije.


Uvodni sastanak održati će se 09. ožujka 2023. u 18.00 sati u Vili Antonio (Vladimira Nazora 2, Opatija), kada i službeno započinje program škole. Broj polaznika je ograničen.


Prijave se primaju na službenu e-adresu Planinarskog društva "Opatija" (pdopatija1950@gmail.com), zaključno s danom uvodnog predavanja ili do popunjavanja broja polaznika.
Školarina po osobi iznosi 50,00 €.
 


Vremenska prognoza

Više » Kontakt

Planinarsko društvo „Opatija“
Maršala Tita 42, p.p. 31
51410 Opatija

Uredovno vrijeme Društva:
srijedom 19:00–20:00,

E-mail: pdopatija1950@gmail.com

pd.opatija@hps.hr